onsdag 27 november 2013

Hur började allt?

Hur går man från att vara totalt otränad soffpotatis till att bli en tränande livsnjutare?

Som så många beslut är det enkelt att tänka och ha en bild hur man vill att livet skall vara. Svårigheten är att gå från tanke till handling.

Det gäller att vara envis, det är tufft i början och det finns så många goda anledningar till att ge upp. Det gäller att ha tålamod, för resultatet tar tid. Det är nästan först när du är beredd att kasta in handduken som du märker något.

Det är de små stegen och vardagsbesluten som gör störst skillnad. Att jag går ut och går/springer fast jag inte har lust och att det regnar. Att äta måttligt och inte ta den extra smörgåsen eller godisbiten utan njuta lagom.

Det är bra att ha ett socialt stöd och uppmuntrande familj och vänner bakom dig. De som står och hejar på och får dig att inse att du faktiskt har gjort något.

Belöningen är att du får feedback på dina egna resultat. Du orkar mer inte bara när det gäller träning utan alla delar i livet.
Sedan gäller det att hitta din sport och det du går igång på och tycker är roligt.

Det handlar inte bara om att prestera i slutändan utan även att ha kul, lära sig att uppskatta sig själv, ge sig själv nya utmaningar och vara sin egen Coach.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar