söndag 28 december 2014

Reflektion 2013

På hösten 2012 berättade min kusin att hon alltid velat göra tjejklassikern. Jag skall vara ärlig och säga att jag då inte visste vad det var och blev lite skrämd av att det var 4:a olika tävlingar. Men jag bestämde mig för att starta med Vasaloppet och sedan ta beslut om resten av tävlingarna.

Det är en del investeringar som skall göras. Jag har både köpt skidor och en cykel. Det är även kul att köpa träningskläder, det är en större motivation än man tror i början. Men det gällde först att komma igång.

Jag hade tur för det blev en ordentlig vinter jag fick möjlighet att träna skidåkning. Det kan annars vara en stor utmaning i Stockholmstrakten. Det är underbart att vara ute och åka skidor. Det är verkligen en optimal naturupplevelse. En dag när solen skiner,snön gnistrar och det biter av friskhet i kinderna. Allt handlar om att ha rätt kläder på
sig.

Vasaloppet var en otrolig upplevelse. En vacker dag, bara tanken att faktiskt jag åkte på historisk mark och att jag klarade av det. Jag ville gråta av lycka när jag kom i mål. I lyckoruset bestämde jag mig för att köra hela tjejklassikern.

Sedan var det fokus på cykling och jag började cykla till jobbet 4 mil tur och retur. Vilken bra motionsform, det tog inte så mycket länge än att åka buss till jobbet. Jag har cyklat maj till november förra året när jag inte var ute och reste. Det har verkligen varit en av de bättre upplevelserna under året. Cykla är lycka och avstressande.

Under året klarade jag av hela klassikern på skidor med Vasaloppet 3 mil, Vätternrundan 10 mil på cykel, 1 km simning på Vansbro och slutligen löpning 1 mil på Lidingö. Självförtroendet för träning har ökat enormt och jag vet idag att jag klarar av det som jag bestämmer mig för. Jag är inte snabb, men jag gör det jag bestämmer mig för.

Det blev ytterligare två lopp 2013. Vårruset med jobbet och midnattsloppet med mina vänner som jag sprang tjejmilen med. Det är roligt att vi bestämt oss för att göra olika lopp varje år och att vi inte vara kör samma lopp hela tiden. Jag inser att olika lopp har olika karaktärer och det är också häftigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar